vrijdag 1 december 2006

Lian een nachtje thuis

De eerste dag van de laatste maand van het jaar. De feest maand bij uitstek. Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw. Dat zal dit jaar heel anders worden. Normaal zijn we bezig met de Sinterklaas inkopen. Dat schiet er nu bij in.

Vandaag een goede dag voor Mark. Hij had goed geslapen en de artsen zijn tevreden over de genezing van de wonden. Mark en Lian krijgen een rondleiding. Uitvoerig wordt de afdeling bezocht waar de nodige activiteiten plaats vinden. In een ontspannen huiskamerachtige omgeving zijn verschilden ruimte waar men kan internetten, game, spelletjes spelen of zo maar een praatje maken. Hierna gaat hij terug naar zijn afdeling. Hij kijkt naar een aflevering van goede tijden slechte tijden. Tja, normaal blijft hij er niet voor thuis maar je moet toch wat. Verder wordt er een gipsspalk voor beide benen aangemeten en gemaakt. Dit is om de benen en voeten de juiste houding te geven.
















Lian: “vanavond op tijd naar bed.”

Mark mag beginnen met zich steeds verder recht op te gaan zitten. Hij komt tot een hoek van 30 graden. Heel netjes voor de eerste keer. Men besluit de morfinepomp stil te zetten en over te schakelen op lichtere pijnstillers. Ook mag hij weer licht gaan eten. Een beschuitje en wat vla worden de eerste happen sinds anderhalve week. Voorlopig heeft Mark genoeg. We maken weer wat kaarten open en Mark begint wat te praten af en toe een glimlach en zelfs een geintje wordt door hem gemaakt.

En Joost, ja hij was inderdaad zwarte piet vandaag voor de kinderen van het personeel van de gemeente. Na afloop bezocht hij samen met Sint een feestje op het dorp. Even lekker de gedachten verzetten deed hem zeker goed.

Rond 20.00 uur gaan we weg. Ook Lian gaat mee naar huis. Mark vindt het goed. Hij is moe en zou netjes gaan slapen zei hij. De humor komt weer. Ook vroeg hij U allemaal te bedanken voor de reacties, de kaarten, kroelbeesten en alles wat jullie doen voor hem en ons gezin. Om 23.30 uur belt Lian met de afdeling. Het was een rustige avond geweest. Mark sliep lekker. Welterusten en tot morgen dan maar.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

He Tilborgen
fijn dat er af en toe lichtpuntjes zijn. Houd ze vast, dat geeft moed.
Mark, hopelijk gaat het met jou beter als met je club, die maken er een zootje van. Hou vol, je kunt het!!!
lieve groet voor jullie allemaal van ons

Anoniem zei

kippevel toen ik hoorde wat er was gebeurd!tis allemaal moeilijk te bevatten en waarom nou uitgerekend bij jullie!??!Denken elke dag aan Mark en al het verdriet wat het met zich mee breng...

Wilco,Reno,Joost,Lian,Annemarie heel veel liefs en sterkte de tim en de rest van de timmerdozen

Anoniem zei

ik ben blij om te horen dat mark eindelijk een beetje kan eten. het is alweer een stapje verder.
mark sterkte. kom op gozer.

groeten Jos

Anoniem zei

We waren heel erg geschokt van het ongeluk en letsels die je heb opgelopen,en al veel heb ondergaan zoals we al gehoord en gelezen hebben.we willen je bij deze heel veel sterkte toewensen en aan je Familie.

Hans & Angeline van der Rest.
[ouders Sylvster].