zondag 3 december 2006

Weer een verstopping

Goed geslapen tot 6 uur. Toen werd Mark wakker van pijn in zijn buik.
Hij vroeg de verpleegster om maar gelijk naar het katheter te kijken. Het klopte . Wederom verstopt. Nu was de kwaal snel verholpen.

Verder een rustige dag in het vooruitzicht. Het is ten slotte weekend en er zijn geen onderzoeken en andere vermoeiende dingen gepland. In de loop van de middag komen Pa, Ma, Reno en Joost. Reno blijft niet lang want hij gaat naar Bergen op Zoom naar het theater. Daar is een voorstelling van “De liedjes van Toon” Nog een cadeautje van oompje Dennis en tante Julia toen Reno zijn bachelor titel behaalde.

De kamer van Mark komt steeds voller te staan. Bloemen, knuffeldieren kaarten en dat soort zaken. Het wordt echt eigen. Jammer dat Mark zondag overgebracht wordt naar “zaal” Voor het starten van de revalidatie is het nodig dat Mark uit bed gaat. Men heeft meer ruimte nodig dan die ze nu hebben op zijn kamer. Hij komt te liggen op een zaal van 4. Er liggen nu twee dames en 1 heer. Mark krijgt een plekje bij het raam. Zal heel anders worden na zondag. Sociaal gezien is het ook goed voor Mark. Wij zullen ons meer richten naar de bezoektijden van 15.00 uur tot 20.00 uur. Mark heeft ’s morgen veel te doen en een gesprek met zijn mede patiĆ«nte kan ook goed zijn.

Mark is opgewekt. We praten veel. Ook over het ongeval en de gevolgen. Mark is kort in zijn antwoorden. Hij zegt dat hij weet hoe het zit en dat er kansen zijn om ver te komen. Hij zegt dat hij die kansen zeker gaat grijpen. Ook praten we over de huidige beperkingen zoals de ontlasting. Maandag gaat Mark oefen met het zelf in brengen van een katheter in zijn blaas. Als je daar over praat is dat toch moeilijk en je hoopt dat het tijdelijk is.
Ook vragen we hem om na te denken over het bezoek dat hij mag gaan hebben, Hij zegt dat te doen maar er nu nog geen zin in te hebben. We leggen hem uit dat we dat begrijpen maar dat het goed is als hij ook met anderen praat. Je wereld wordt anders zo klein. Hij begrijpt het en zegt dat hij eerst wat familie wil zien.

Groetjes van Mark.

Geen opmerkingen: