maandag 25 december 2006

1e Kerstdag



Vreemd, deze ochtend. Het kerstontbijt van ons gezin vond op drie locaties plaats. Mark in het Rijndam, Wilko in Rotterdam en de rest in Strijen.

Mark neemt het ervan en gaat er eens goed voor zitten. Een half uur lekker onder de douche. Niet omdat hij zo vuil is maar gewoon lekker ontspannen.

Tijdens het gezamenlijke ontbijt in de huiskamer worden de heren, onder andere Mark er op aangesproken dat ze wel erg veel hagelslag op hun botterhammen doen. De heren zeggen dat ze er niets aan kunnen doen omdat ze net als ze hagelslag op de boterham strooien ze last hebben van een spasme, het ongecontroleerd samentrekken van een spier. De verpleegster lacht en loopt verder, het is ten slotte kerstmis. De heren schatten in dat het 2e kerstdag ook nog wel zal lukken maar dat ze daarna toch echt iets anders moeten verzinnen.





Joost raapt al zijn moed bij elkaar en gaat met Mark naar de kamer om te “assisteren”bij het katheteriseren. Op verzoek van Mark leegt hij de katheterzak waar bij hij door de handschoenen heen voelt dat deze wel erg warm worden. De helft loopt over zijn handschoenen. Hoewel de handschoenen voldoende bescherming bieden gaat Joost al de zeeppompjes en alles wat er op lijkt af om te ontsmetten. Er ontstaat in de wasbak een vrolijke schuimboel en Joost ruikt heerlijk naar een mengsel van Lysol en alcohol. Als dat straks maar geen problemen op gaat leveren bij een alcoholcontrole als we
terug naar huis rijden.





En dan het kerstdiner. Het keukenpersoneel heeft zijn beste beentje voorgezet en ontvangen ongeveer 50 personen op een kerstborrel. Hierna wordt het diner netjes uitgeserveerd waarbij er een keuze is tussen een vismenu en een vleesmenu. Het smaakt best maar natuurlijk niet zo als thuis. Maar, dat komt volgend jaar weer wel. Het gezellige diner sloten we af met een bakje koffie en een bonbon.











1 opmerking:

Anoniem zei

Lieve Mark en Famili,

2e kerstdag is aangebroken, lekker een paar uurtjes naar je eigen trouwe nestje.
het zal best moeilijk zijn voor het eerst weer thuis, probeer er van te genieten.

Wij wensen jullie een fijne en warme dag.

de Buitendijkjes