zaterdag 16 december 2006

De chips van Martin

Lian was voor het eerst weer eens op het dorp. Boodschappen doen bij Albert Heijn. Nou dat hebben we geweten. We kwamen moeilijk door de winkel heen. Aan velen hebben we het verhaal verteld. Het was zeker niet vervelend om het verhaal te vertellen. Het deed ons goed zelfs. Al die mensen spraken ons bemoedigend toe en daaruit halen we de kracht om verder te gaan. We vertelden het aan Mark. Hij vond het fijn dat de mensen aan hem dachten. Hij glimlachte en zei dat we al die mensen maar de groeten terug moesten doen. Ook de telefoontjes, mails en de kaarten blijven komen. Ook daar zijn we erg blij mee. Het zijn van die kleine dingen die grote kracht geven.

Vriendendag kun je de dag van vandaag wel noemen. Een aantal vrienden van Mark kwam langs. De één stapt makkelijk binnen de ander heeft al zijn moed bij elkaar moeten rapen om over de drempel van het revalidatiecentrum te stappen. Sorry, daar hebben ze natuurlijk geen drempels. Amanda, John, Jori, Danny en Roll beten de spits af vandaag. Uiteraard niet tegelijk. Mark is stoer maar iedereen tegelijk zou toch te vermoeiend zijn. Mark zat lekker op zijn “praatstoel” en heeft 2 maal anderhalf uur in zijn rolstoel gezeten. Rolt dan lekker door heel het centrum. Met de lift naar de begane grond en bij de bar wat eten en drinken. Dan op tijd terug om met de tillift weer in bed te belanden. Die tillift daar heeft Mark het nog steeds niet op. Hij kijkt altijd wat vertwijfeld voor zich uit.
















































Ook spraken we vandaag met een verpleegkundige uit Strijen. Het is Patricia de vrouw van de eerder door mij genoemde Peter van ’t Woud. Zij heeft niet Mark op haar lijstje van toegewezen patiënte staan maar we kunnen altijd bij haar terecht. Toch fijn om te horen.

De kamer van Mark krijgt ook steeds meer Kerstsfeer. Een boompje hier, een balletje daar, een kerstukje en ook een adventkalender. Nu thuis er nog wat aan gaan doen. Traditie getrouw halen we op 6 of 7 december de kerstboom. Maandag maar eens gaan kijken of er nog zijn.

Als laatste willen we toch niet onvermeld laten dat de zelf gemaakte chips van Martin Hagen onwijs gaaf smaken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Mark en Familie,

Dat rood gestreepte pakje staat je goed Mark!!!!!!
Het eerste wat ik iedere morgen doet is even lezen hoe het met Mark gaat, ik zie op de foto's altijd je lachende gezicht, 2007 zal nog een zwaar jaar voor je worden, maar ik weet zeker dat je ver gaat komen. Laat ze in Rijndam maar eens versteld staan wie Mark van Tilborg is.
Als de file vorming bij je bed een beetje minder is kom ik samen met Joost en Nick bij je op bezoek.
Ik hoop dat jullie met zijn alle toch nog gezellige kerstdagen krijgen in Rijndam.
Voor 2007 wens ik je alvast heel veel doorzettingsvermogen, maar als ik je op de foto's ziet, ontbreekt het daar niet aan.

Hartelijke groeten,
Gr.Margreet Buitendijk

Anoniem zei

beste familie,

Fijn te lezen dat er weer momenten van ontspanning voor jullie zijn.
Mark,ik vind het bijzonder knap van je dat je nu,in relatief korte tijd, met name emotioneel al zover bent,Petje af!(en dan te bedenken dat je de eerste weken in dat 020 heb doorgebracht!!)Met jouw instelling ga je ver komen!
Voor de komende tijd veel succes en sterkte.
Lianne ,ook afgelopen week weer veel groeten moeten doorgeven aan je dus bij deze.Ook in de Hoge Weide leven mensen erg met jullie mee!

groetjes,
manon