dinsdag 19 december 2006

Douche

Een frisse Mark troffen we aan toen we in Rijndam aankwamen. Hij had zich lekker gedoucht. Na al die weken met een washandje alles te moeten onderhouden nu eens lekker “groot onderhoud”. Heerlijk was het.

Ook had hij de oefeningen gedaan met de fysiotherapeute. Het voornaamste en lastigste was het omhoog komen in bed en recht opgaan zitten met de benen uit het bed hangend. Dit viel tegen vertelde Mark. Maar voor de eerste keer was het allemaal niet gek. Ook hadden ze zijn benen geoefend. De gewrichten van zijn linkerbeen zijn soepel. Zijn rechter been is wat stijver. Hier moet dus aan gewerkt gaan worden. Dit zal door de therapeuten gedaan moeten worden omdat Mark dit uiteraard niet kan.

Door Mark werden ook voorgesteld aan een nieuwe verpleegster. Hij stelde ons echter voor als een oom en tante van hem. Nog even en hij wordt daar buiten gezet.

Bij binnenkomst troffen we een doos met een paar schoenen aan. Door de verwondingen zijn de voeten van Mark dikker dan normaal. Wel 2 tot 3 maten. Dit zal voorlopig zo blijven. Dit betekende in het geval van Mark dat we op zoek moesten naar schoenmaat 49,5. In het centrum revalideert ook een basketballer die ook die maat. Op onze vraag waar hij deze maat schoenen kocht vertelde hij dat hij ze uit Amerika liet overkomen. Hij zou een kijken zei hij. En inderdaad ze staan er. We gaan ze morgen passen.




Dan komt Henriette op bezoek. We keuvelen wat en eten samen met Mark in het restaurant.

Geen opmerkingen: