vrijdag 8 december 2006

Oma en tante Cora

Vandaag dan eindelijk het bericht uit Rotterdam. Mark kan a.s. woensdag opgenomen worden in revalidatiecentrum Rijndam. Hiep, hiep hoera. Hij kijkt er met plezier naar uit. Hij wil aan de slag. Dat zal nog niet mee vallen. Vandaag heeft Mark weer twee keer geoefend met het recht op zitten. De eerste keer op de rand van zijn bed. Dit hield hij ongeveer 5 minuten vol. De fysiotherapeute vond de inspanning die Mark moest doen om recht op te komen te veel. Dit ging ten koste van het werkelijke recht op zitten. De tweede keer werd gebruik gemaakt van een til lift om mark in een stoel naast zijn bed te zetten. Ik zag in Markzijn ogen dat hij die til lift niet erg vertrouwde. Met een wat angstige en pijnlijke blik zweefde hij van zijn bed de stoel in stoer zeggend dat het wel ging. Aan de kleur van zijn gezicht te zien ging het niet lang duren. Inderdaad, 5 minuten waren voldoende. De terugreis verliep snel en al liggend trok de kleur weer bij en de duizeligheid weg. Morgen een nieuwe dag met nieuwe kansen.

’s Middags het bezoek van oma en tante Cora. Mark hield zijn praatje en keuvelde gezellig over van alles en nog wat. De kerstman die hij kreeg danste vrolijk op zijn nachtkastje Oma en tante Cora vonden het verbazend hoe Mark was. Tja, hem nu zien liggen en vorige week is een groot verschil. Zijn ogen twinkelen weer en zijn lach is weer ondeugend. Na het bezoek werden oma en tante Cora getrakteerd op een paar uurtjes file op de A-2.

Dan de eerste echte maaltijd. Dat was smullen van de Zalmfilet, roomsaus met pesto, penne en als toetje aardbeienmousse. De complimenten van Mark aan de kok.








3 opmerkingen:

Anoniem zei

Mogu Mark,

Joor heeft zijn Ajax vlag voor jou al weer in de kast gelegd :D :D. Ben blij te lezen dat je volgende week naar Rotterdam komt en kan gaan beginnen met wat je wil, revalideren. Zou zeggen zet hem op je kan het!!
Kom zelf net uit bed en zie die maaltijd op de foto maar daar zou je spontaan trek van krijgen. Ziet er goed uit.

Dikke kus en latersssssss,
Joor en Jolanda

Anoniem zei

Is fijn te horen dat je nu naar Rotterdam komt scheelt veel reistijd en dan die rot files niet te vergeten.
Maar dat maaltje wat je op hebt ziet er idd heel goed uit!
Wil je ook nog iets zeggen ga vooral zo door want je kan het!!

Groetjes Sjaantje xxx

Anoniem zei

heey mark
ik ben blij dat je woensdag weer in onze mooie stad aan de maas komt. vanavond vier ik me verjaardag. best wel raar dat jij er nu nie ben. maar zodra je thuis ben vieren we het gewoon nog een keer opnieuw voor jou ;)
tot snel gozer.

groeten Jos