donderdag 28 december 2006

Examen

Vandaag de dag van het “examen”. Vandaar om zeven uur in de ochtend naar Rotterdam. Daar Lian de basiskennis het best beheerst zal zij zich inzetten voor de verzorging van Mark bij het ontwaken. Dat is toch een klein uurtje door werken tot dat Mark met gekamde haartjes en een lekker “luggie” in zijn stoel zit. Vooral als na enkele minuten een verpleger niet meer kan van de pijn in zijn rug. Welke houding hij ook aanneemt het gaat niet. Hij rukt ziek in. Voor het eerste gedeelte zijn “we”geslaagd. Vanavond nog een keer op bed leggen.

De oproep voor steigerplanken heeft de nodige reacties opgeleverd. Inmiddels heeft Klaas van Margreet de nodige meters aangeleverd. Sommigen gaan nog veder en bellen Mark met de mededeling: “Hé dikharsers ik lees net je weblog maar die planken is niks. Ik trommel ff wat maten op en we gaan eens kijken of het niet anders kan. Morgen ben ik om elf uur bij je thuis” Dat kan er natuurlijk maar één zijn; Ab van de Burg van de gemeente. Morgen dus zorgen dat er om elf uur koffie klaar staat.







In de avond een gezellig babbeltje met Corrie en Wim. We zien dat de avonden voor Mark toch vermoeiend zijn. Hij wordt dan stilletjes en is moe. Ondanks dat het ongeval ruim vijf weken geleden plaats vond is het natuurlijk niet zo dat Mark alles weer aankan.



Vervolgens Mark weer in zijn bed gelegd en verzorgd. Dat ging in dit geval onder toezicht van de EVV Paoula. Zij was tevreden en Lian en “ik” zijn beide geslaagd wat inhoud dat Mark van oud op nieuw thuis mag overnachten. Jippie. Oudejaarsavond lekker de laatste uurtje van 2006 bij elkaar. Buurman Leo weet het inmiddels ook en een groot vuurwerk is ons beloofd. Op nieuwjaarsdag uitslapen en we zien wel wat we verder doen. Niet zoals gebruikelijk naar het Krabbegat maar deze keer houden we thuis residentie.

1 opmerking:

Anoniem zei

waar ze al niet examens voor laten afleggen tegenwoordig!

vca examen