vrijdag 30 maart 2007

Rondje Dijkzigt

Tring-tring….tring-tring. “Goedemorgen, meneer van Tilborg, u spreekt met de Architect die namens de GGD U aanvraag gaat beoordelen. Ik zou graag eens komen praten over de bouw van U woning.” Voor ik het wist was het er uit. Praten???? Aan de slag zou beter zijn. Gelukkig waren we er snel uit. Mevr dacht dat het om een nieuw te bouwen woning ging. Dat is het niet dus maandag ochtend komt ze langs en dan hopen we er snel uit te zijn.

Rond twee uur zouden oma en tante Cora langs komen om naar het nieuwe huis te kijken. Dat was zo afgesproken maar volgens de agenda zou ik nog aanwezig moeten zijn bij de opening van een tot vogelobservatiepost omgebouwd gemaal in het Oudeland. Lian had dezelfde middag een BIG-eaxamen waar voor ze geslaagd is.
Dus toen Oma en Tante Cora langskwamen was het instappen, samen met Joost, en “even mee” naar de opening. Tja en dat even liep even anders. Gekomen aan de Hoekscheweg stond Johan Dam al klaar met zijn koets. Wij er in en al bonkend trokken we over een onverhard polderweggetje richting gemaal. Daar we wat aan de late kant waren stonden de overige genodigde al naar ons uit te kijken. Dat werkte bij Cora alleen maar meer op de lachspieren. Ze was niet meer te stoppen en werd alsmaar roder. Vervolgens bleek dat er van mij wel een woordje werd verwacht en een openingshandeling. Dat deed ik graag. Na diverse praatjes en een korte rondleiding vertokken we richting prins Clausstraat, een ervaring en een hoop lol rijker.

Al twee dagen lag er thuis op de bar een pakje voor Mark. Geen afzender bekent en voelen hielp niet. We liepen er al twee dagen omheen ons afvragend wat de inhoud kon zijn. Dat is nu duidelijk. Mark werd verblijd met een brief van Feyenoord ondertekend door Pierre van Hooijdonk, een van de beste spitsen van Europa. Hij schreef dat ook voetballers weten wat revalideren is maar dat het bij Mark toch anders was. Hij wenste namens de spelersgroep Markveel sterkte toe. Dit werd onderstreept met een Feyenoord shirt met daarop de handtekening van de selectie. Dat is natuurlijk hartstikke leuk om te krijgen van zijn eigen clupie. .

Dat de avonden langer worden is ook te merken in het Rijndam. Na het avond eten zoeken nog velen de laatste stralen op van de zakken de avondzon. Langzaam zakt de zon weg achter het decor van de havenstad. Voor Mark en Frans reden om er op uit te trekken. Samen deden ze een rondje Dijkzigt. Lekker even buiten; de stad door.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Lian, Gefeliciteerd,hoor.

Heel veel succes met alles.
als dit door komt,is het met
Wilco z'n uitleg gelukt.

Groeten E.v.D.