dinsdag 13 maart 2007

Getekend

Eindelijk dan toch nog een feestje. Na een drukke dag voor iedereen, Mark deed zijn inspanningen in het Rijndam, Lianne op de Hoge Weide en thuis, Joost op school, Reno op zijn werk in Den Haag, Annemarie aan de studie, en ook nog een kraamvisite en ik met de belangen van Strijen in de weer.

We hebben toch uiteindelijk een hapje en een drankje genomen op het nieuwe huis. Ja, de dag werd feestelijk afgesloten.

Daar ging uiteraard het bezoek aan notariskantoor Molenaar en Kuijper http://www.notariaatstrijen.nl/ aan vooraf. Daar waren al de hoofdrolspelers aanwezig.

Onno Trip, onze financiƫle adviseur van FBC info@fdc-hw.nl , Hennie van de Vinden http://www.vandervindenvastgoed.nl/ de makelaar en De Heer en Mevrouw Gorissen de lieve mensen van wie we de woning kochten. Na het zetten van de handtekeningen ontvingen we van laatst genoemde een bosje bloemen.



Heel lief en dat deed ons zeker wat. Ook toen we thuis kwamen waren er telefoontjes, mails, bloemen en kaarten met felicitaties met de aanschaf van de nieuwe woning. Langs deze weg allemaal erg lief en bedankt. Een kaartje en een bloementje blijven toch gebaren die het hart raken.

Na het tekenen van de overeenkomsten hebben we met Onno Trip de woning doorgelopen. Hij vond het een goede investering. Dat was hem maar geraden ook. Geintje. Onno bedankt voor je adviezen. Bij de opendag zien we je graag. Ook Hennie van de Vinden bedankt. Je was de vertegenwoordiger van de verkopende partij, de familie Gorissen. We hebben je als eerlijk en open ervaren. We zijn tevreden en vandaar dat we je hebben gevraagd om onze woning te verkopen. Dat zegt genoeg over de betrouwbaarheid en eerlijkheid waarmee jullie zaken doen. Ook welkom op de opendag dus.

En dan de familie Gorissen; Tja dikwijls worden kopers en verkopers als tegenstanders gezien. De een wil alles zo goedkoop mogelijk hebben; de ander zo min mogelijk geven. Volgens mij hebben we op een goede en menselijke manier zaken gedaan. Onze ontmoeting vorige week zondag en vandaag bij de notaris was zeer prettig en warm. In die korte tijd hebben we jullie leren kennen als warme mensen. Ik denk daarom dat jullie in jullie nieuwe woonplaats in Belgiƫ heel snel zullen aarden. De gemoedelijkheid en openheid van de mensen rond Kalmthout http://www.kalmthout.be/ moet jullie zeker aanspreken. En wij als halve Belgen (Bergen op Zoon en Halsteren) kunnen dat weten.

Voor ons een mijlpaal dus vandaag. Een nieuw begin. En nu??? Ja de “gebruikelijke” zaken. Een kwastje hier en een behangentje daar. Was het maar zo eenvoudig. Eerst de aanpassingen voor de slaapkamer en natte cel voor Mark en ook nog eens zodanig dat met name Lianne, Mark kan verzorgen als het nodig is. Dat betekent de nodige aan- en verbouwingen.
Kortom we zij er nog niet. Aanvragen als”:
Aanvraag voor de bestemmingsplanwijziging;
Aanvraag bouwvergunning;
WMO aanvraag bouwkundige aanpassingen. enz, enz.

Maar ook de gewone dingen hoor. Wat schilderwerk en behangen. Niet echt nodig want de woning zier er netjes uit. Maar je wilt er toch je eigen “geluid” aangeven.

Kortom we hebben nog best wat te doen maar we hebben nog wat tijd. Zoals het er nu naar uitziet zal Mark eind mei begin juni naar huis mogen. Dat betekent dat hij thuis is en drie keer per week voor verder revalidatie naar het Rijndam moet.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Wilko, Lianne en de boys. Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning en we hopen zo dat jullie er straks met veel plezier in mogen wonen.
Sterkte met alles wat voordien nog komt kijken
Groeten Nico en Marga Moret