vrijdag 23 maart 2007

Feest

Al vroeg schalde het “Lang zal hij leven in de gloria” door het Rijndam. De verpleegsters zongen uit volle borst voor Mark die meteen recht op in zijn bed zat. Ook de op de kamer liggende Frans mocht op het vroege tijdstip het gezang van de “oorstrelende” damesstemmetjes aanhoren. De overige bewoners moesten gelijk terugdenken aan het brandalarm van een paar dagen terug.
Na het: “Hij leve Hoog” en het beroemde “Daar moet op gedronken worden” werd Mark met bed en al de huiskamer ingereden waar de eerste felicitaties en het ontbijt in ontvangst werden genomen. Dit gaf Rik van de Berg, die al vroeg uit Strijen vertrokken was, de gelegenheid de kamer van Mark te versieren met vlaggetjes, slingers en ballonnen. Hij had zelfs de vlaggetjes met 50 erop van zijn vaders verjaardag opgehangen. Het was meteen een stuk gezelliger. Tijdens de werkzaamheden kwam Mark verbaasd de kamer in rijden en schaterde het uit toen hij zijn vriend zo bezig zag. Dolle pret dus op een vroeg tijdstip.

Maar allez, aan het werk. Wassen en aan de dagelijks oefeningen. Rond half elf tussen de SMS-jes, mails en telefoontjes door, tijd om met medebewoners en personeel de taarten aan te snijden voor bij de koffie. De traktatie viel uiteraard in goede aarde. Na de lunch even bij praten met het thuis front en de dagelijkse bestelling doorgeven aan kleding en zo.
En dan wachten op dat thuisfront dat, zoals gebruikelijk op donderdag, vroeg aanwezig moet zijn voor de cursus die om drie uur begint. We zijn er al rond twee uur en we kunnen Mark eindelijk lijfelijk feliciteren. Terwijl Mark en Ma naar de cursus gaan doet Pa zijn gebruikelijke huiswerk. Joost gaat even de stad in.

Aansluitend gaat Mark de sporthal in samen met Frans, Mahmut en Joost. Een potje rolstoel basketbal is de uitlaatklep zoals gebruikelijk. Ook Joost gaat in een stoel en speelt handig mee.










Rond vier uur de eerste visite. Oma van Tilborg, tante Coortje en Annabella, die een weekje over is uit Napels, vallen op de klep. Zij toveren gelijk een taart op tafel met welgeteld 20 brandende kaarsjes. De felicitaties en cadeaus worden dankbaar in ontvangt genomen en het gebak schuift makkelijk naar binnen.


















We kletsen gezellig wat bij. Mee-eten zit er niet in. Annabella ziet het niet zo zitten om in een ziekenhuisachtige omgeving te eten. Waar ken ik dat ook al weer van?????? Oh ja, Reno in Amsterdam. Weet U nog?????? Die dronk nog niet eens wat. Maar nu haalt hij af en toe zelfs een tweede bordje.

Rond half zes gingen zij weer richting CS en wij naar het restaurant.





Rik was inmiddels aangesloten en in het restaurant waren ook Meno, Marcel, Roll en Stefan gearriveerd. Ook Silvester uiteraard( die kan blijven eten) De club was gezellig groot en warempel na enige tijd en na wat vroeg vertrekkende gasten konden we aan één lange tafel plaats nemen. Het had wat van vroeger toen we thuis met de nodige oppaskinderen aten. Iedereen deed zijn bestelling; van de beroemde spare ribs tot de saté schotel. Behalve…………….. Mark. Die werd vandaag bediend door de vrijwilligers van het Rijndam. Hij kreeg een feestmaaltijd. Als voorgerecht meloen met ham, als hoofdgerecht gebakken aardappeltjes, biefstuk en een groente garnituur en afsluitend een heerlijke pudding opgevrolijkt met een toefje slagroom en een snuifje cacaopoeder. Dit alles werd afgemaakt met een rondborstige, iets tegen de huig tikkende, maar goede rollende sinas light. Het was heerlijk.



Daarna met de hele club waar Frans en Mahmut inmiddels ook waren aangesloten in de bar aan de koffie en een pilsje.

En de cadeaus zult u vragen. Hij kreeg van ons een bijl voor het openhaardhout te kunnen kloven, een lange snoeischaar zodat hij Arie den Tuinder in de tuin kan assisteren en zakken snoep om de pot, zeg maar emmer te kunnen vullen. Zelf snoept hij niet maar de visite wordt regelmatig getrakteerd.











De rest komt op 1 april. Dan vieren we de verjaardag van Mark EN Joost.
U bent meer dan welkom van 13.00 tot en met 19.00 uur die dag.


Laat wel even weten of U komt dan weet de bakker hoeveel taartjes hij moet bakken. W.tilborg@chello.nl




Oh ja. Tussendoor heeft Lian gewoon gewerkt en heb ik wat boompjes geplant.
http://www.strijen.nl/













Geen opmerkingen: