dinsdag 20 maart 2007

Brand?



Geen oefening maar realiteit. Drie brandweerwagens verschijnen met zwaailicht en sirene voor het Rijndam. Met piepende banden komen de rode gevaartes tot stilstand. Brandweerlieden springen uit hun blusvoertuigen en snellen het Rijndam in. Het brandalarm op de derde etage is in werking getreden en er is geen moment te verliezen.
Mark die op dat moment in een van de gangen staat ziet de branddeuren dicht slaan en de BHV-ers hun hesjes aan trekken. Ze trekken een spurt richtingen kamer, zal maar zeggen 1022 Daar moet de brandhaard zijn. De brandmelder is onverbiddelijk. Wanneer men de deur openzwaait en de brandhaard wordt gezocht kijkt men in de vragende ogen van meneer X en Y. Gezeten rond een popcornapparaat dat op een krukje staat snappen ze de commotie niet. Als snel is het duidelijk dat het popcornapparaat precies onder de brandmelder staat. De trotse eigenaar meldt nog dat hij het apparaatje net voor 6.95 heeft gekocht, een koopje toch????
Al snel is de rust teruggekeerd in het Rijndam en meneer X heeft heel de dag nodig om te trakteren op popcorn.

In de middag verschijnt Meneer de Goede van de GGD. Samen met Meneer “Beenhakker” Zij komen voor het passen van de rolstoel en het doorpraten van de daarbij behorende zaken. Jammer genoeg blijken de rolstoelen niet de juiste te zijn. Jammer. Maar goed men heeft nu de situatie goed kunnen bekijken. Ook vertelt de arts aan Mark dat we contact krijgen met de architect voor de woning aanpassingen. Dat is hard nodig want op dit moment hangt eigenlijk alles af van het advies van de GGD. Dan pas kunnen we wat aan onze nieuwe woning gaan doen. We willen zo graag aan de slag.

Mark heeft vandaag ook 10 minuten “gestaan” Daar moet je niet gelijk de wildste beelden bij hebben hoor. Hij is met een mechanisme uit zijn stoel geholpen en aan een soort staantafel geplaats. Dit hield hij ongeveer 10 minuten vol, daarbij gesteund langs alle kanten. Toen hij wit begon te worden werd hij terug geplaats in zijn stoel. Langzaam opbouwen nu. Het is goed voor de bloedsomloop en de spierspanning in zijn benen begreep ik van Mark. Het is zeker niet dat dit de weg is naar zelfstandig staan.

1 opmerking:

Anoniem zei

:D :D rookmelders testen heet toch zo iets..............weet er alles van. Heb ik hier ook nog gedaan vorige week donderdag :D :D en Danny toen maar klagen dat tie niet verder kon slapen op de bank (onze jongste trucker) en Joor kwam thuis en liep ook gelijk met vouwen in zijn gezicht en zijn neus opgetrokken de keuken in. Dat soort dingen gebeuren toch wel eens ;D :D
En knap hoor dat je toch ff 10 minuten gestaan hebt

Kuzzzz,
Joor & Jolanda