dinsdag 13 februari 2007

Treintje


Voor Mark leek het wel Sinterklaas vandaag. Hij werd blij verrast met een nieuwe rolstoel. Een snel karretje op maat gemaakt. Wendbaar als de pieten en zo licht als een veertje. Ook een stuk sportiever dan de vorige. Geen armleuning dus actief zijn is het motto. Mark is er erg blij en kan geen moment stilzitten. Hij rijdt en draait de hele dag door het Rijndam.

Ook als er vrienden van school komen. De sportzaal wordt opgezocht en een partijtje rolstoelbasketbal wordt gespeeld. Om de krachten van Mark te testen wordt er een rijtje rolstoelers gevormd door, Nick, Mike, Danny en hun vriendinnen. Met enig inspanning weet Mark het treintje in beweging te trekken tot hilariteit van de anderen.

Ook weten de therapeuten Mark de volgende stap van transfers bij te brengen. Nu weet hij zonder plankje van zijn bed in de stoel te komen. Nog wat oefen uiteraard maar de angst is overwonnen. Hij kan het. Ook de verpleging leert Mark steeds verder zelfstandig te zijn. Een moeilijke opgaaf lijkt het mij maar het lukt ze.

Als ’s avond de complete familie Van de Rest arriveert, is het spel weer op de wagen en wordt weer een inspannende maar leuke dag afgesloten.


1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Die Mark.

Dat ziet er lekker sportief uit zo zeg toppie ;-)
Nu win je zeker elke wedstrijd ;-)met basketbal.

Groetjes
Sjaante xxx