donderdag 23 november 2006

Extra bloed

De volgende ochtend gebeld naar het AMC. Mark had een onrustige nacht maar heeft toch wel wat geslapen. Wat spullen bij elkaar geraapt en naar Mark toe.
Hij praat iets meer in plaats van 2 woorden af en toe drie woorden. Hij heeft veel pijn. Hij mag kleine beetjes gaan drinken. Hij heeft dorst en geniet met volle teugen van de kleine slokjes water. We hebben een gesprek met de maatschappelijkwerkster. Lian, Wilko en Joost. We vertellen onze verhalen en praten over de impact van de dwarslaesie en de gevolgen voor Mark en ons gezin. Het lucht op en de maatschappelijkwerkster heeft voldoende om met Mark te gaan praten we maken een vervolgafspraak en gaan naar Mark

Er wordt besloten om Mark bloed toe te dienen. De operaties hebben tot het nodige bloedverlies geleid en het zogenaamde HB gehalte blijft te laag. Een lichte rode uitslag is het gevolg. Niets verontrustends dacht men toen. Ook nog een CT-scan gemaakt om de resultaten van de operatie aan de rug te bekijken. Men is tevreden. Alles zit zoals het hoort. We gaan de nacht in met een stille Mark die veel pijn heeft maar niet klaagt. De hoeveelheid toegediende morfine wordt iets verhoogd. We praten nog wat. Hoe kan dit, waarom wij weer. Hebben we al niet genoeg te verduren gehad. Dit is niet vol te houden. Je gaat een beetje dood.

Geen opmerkingen: