woensdag 11 juli 2007

WAJONG

Eerst mijn uiterlijk. Mooi hé. Heerlijk deze uitstraling. Dan bedoel ik in dit geval natuurlijk het uiterlijk van de weblog.

Zaterdag stond zus lief met zwager en mijn moeder voor de deur. Dat was dus gezellig en vreemd. Een hele avond zitten in de bank en op je gemak gezellig bijpraten over van alles en nog wat. En……niks doen. Vooral niks doen. Ja inderdaad. Velen hadden al gezegd dat als je verhuisd bent dan blijf je bezig en dat klopt. Er is altijd wel wat te doen. Een avond luier doe je dan niet zo maar. Zonde van de tijd toch.

Zondag heeft Joost de vijver eens goed onderhanden genomen. In zwemtenue getooid voelde hij eerst met zijn grote teen de temperatuur van het water. Ja, hij moest het water in om de wortelstokken van de lelies en het riet er uit te kunnen trekken. Afknippen heeft geen zin. Het viel kennelijk niet tegen want in korte tijd stond hij tot aan zijn middel in het water. Als ervaren vijverspecialist werden de lelies en het riet tot aanvaardbare proporties teruggebracht. De overige planten kregen ook een snoeibuurt en warempel na korte tijd zagen we ook de vissen weer. Een van hen knipoogde vriendelijk. Kennelijk waren ze blij met de ruimte die zij weer kregen.

Maandagavond een feestelijke avond. Joost kreeg zijn diploma uitgereikt. Na de nodige welkoms woorden en waarderingen voor de behaalde resultaten kwam het moment van de persoonlijke toespraakjes. Dan is het altijd maar afwachten. Zoals verwacht was Joost een aardig ventje. Alleen als hij het niet naar zijn zin had dan was het types Joost zoals Mevrouw Kuipers hem omschreef. Hierna de ondertekening van het diploma en het in ontvangst nemen van het foto jaarboek van school. Dat zag er erg leuk uit. Vervolgens naar huis en een taartje en een borreltje.

Ook een telefoontje van Hennie van der Vinden; de makelaar. Woensdag wordt het handtekeningen zetten in Arkel. De notaris van de kopers houdt daar residentie dus vooruit dan maar. Ik ben blij dat de kopers er uiteindelijk in zijn geslaagd om hun wens in vervulling te laten gaan en zij ons huis kunnen kopen. Ik ga er vanuit dat zij met ons huis even blij zijn als wij met ons nieuwe huis.. Ja toch.

Mark bezocht dinsdag dokter Mol van UWV in Dordrecht. Hij was snel klaar. Op de vraag wat Mark zoal deed was het antwoord dat hij de laatste tijd veel fysio had en dokters bezocht. Deze week vier. De situatie was op een aantal punten meer dan duidelijk.
1. de lichamelijke beperking.
2. de geestelijke verwerking
3. de noodzaak tot het verkrijgen van en WAJON-uitkering.

Mark komt er waarschijnlijk niet voor in aanmerking. Gelukkig, ja echt. Hij moet gewoon is staat zijn om verder te studeren of een passende baan te vinden. En dat is ook zo. Dat is ook de wens van Mark zelf.

Ook verscheen er eindelijk iemand van de firma Beenhakker aan huis. Hij moet gaan beoordelen hoe het nu verder moet met een bed voor Mark. Tja, en dat valt niet mee. Want hij wist niets van de problemen met het vorige bed. Hij wist eigenlijk niet wat hij moest gaan leveren. Volgens hem gewoon een hoog laag bed. Ja, dat klopt weliswaar. Maar wat voor matras, ivm decubitus en zijn lengte evenals gewicht. En wordt het een nieuw bed of een 2e hansje? We houden ons hart vast.

Niet te vergeten was er maandag de hoorzitting ivm de verbouwing. Na uitleg over de tekening, de maatvoering en hoe te meten waren we er uit. De architect die vakantie aan het vieren was n Zweden moest er voor worden lastige gevallen. (Ineke bedankt.) Er komt een nieuwe tekening met daarin een preciezere maatvoering. Als die er is dan is de zienswijze van tafel en kan de vrijstelling en bouw vergunning verleend worden. Mooi hè. Willem van de Wulp van Bouwbedrijf de man heeft alles nog eens opgemeten en kan de zaak verder uitwerken en voorbereiden. Afspraak is dat ze half september beginnen met de bouw.

Reno is begonnen bij zijn nieuwe werkgever. In Dordrecht is hij in dienst getreden van een uitzendbureau. Zijn taak wordt het om werkgelegenheid binnen te halen zodat de uitzendkrachten aan het werk kunnen. Maar voor het zover is moet eerst de nodige kennis opgedaan worden. Dus de afgelopen twee dagen verbleef hij voor een cursus in Almere.

Ook heb ik gemerkt dat als je aanstaande schoondochter haar rijbewijs haalt dat ten koste gaat van de beschikbaarheid van je auto. Ik moet dus opletten want anders kan ik weer gaan fietsen. En zoals velen van U weten ben ik daar niet zo handig in.

Zoals onze trouwe bezoekers, digitaal alsook persoonlijk, al aangeven is de telefonische breikbaarheid nog niet optimaal. Het overgaan van PTT naar kabel gaat niet soepel.

Geen opmerkingen: