vrijdag 13 juli 2007

Grote verrassing

Eerst wat foto's van de diploma-uitreiking van Joost.




Afgelopen donderdagavond hadden we Mark onder het mom van een verplicht bezoek aan zijn school meegenomen naar de avond van de diploma-uitreikingen. Mark had niet al te veel trek omdat hij er vanuit ging dat hij nog een jaar naar school moest en dat het dan nog maar afwachten was wat het zou worden. Nadat we rond een uur of zeven wegreden stapte Joost en Reno op de fiets en trapten zich in het zweet richting de familie Buitendijk aan de Kerkstraat. Daar snel gestapt in de auto van Margreet om ook richting Dordrecht te koersen. Mark mocht niet weten wat Joost en Reno en Annemarie sinds gister wisten. Mark zou zijn diploma uitgereikt krijgen.

Je hebt inzet en wilskracht getoond en je hebt je diploma meer dan verdiend”. Dat waren de woorden van Hendrik Janz.

Toen we naar het gezicht van Mark keken zagen we een rode kleur en trots. Hij was trots dat hij toch zijn diploma had gehaald. Met veel dank aan Hendrik Janz en Arie den Tuinder. De drie jaar aan het Wellant college waren niet voor niets geweest.
Het begeerde diploma Hovenier was binnen. Dit geeft perspectief voor een eventuele vervolgopleiding. Toen Hendirk zijn praatje hield moest ik denken aan het verhaal dat eerder die avond was verteld. Één van de leerlingen was zo blij toen hij hoorde dat hij was geslaagd dat hij spontaan een van de docenten een knuffel had gegeven. Ik kon me daar alles bij voorstellen. Ik ben overigens gewoon blijven zitten hoor. Ook voor ons was het spannend geweest omdat we weken eerder al waren benaderd door Hendrik om te kijken wat de mogelijkheden waren. Waren er nog extra studiepunten te halen door Mark en hoe was de beoordeling over de eindstage bij het hoveniersbedrijf van Arie den Tuinder.
Vooral de inzet van Arie had de doorslag gegeven. Hij had op heldere en duidelijk wijze aangeven wat Mark als hovenier kon betekenen. Ik ken Arie en zijn vrouw Janine al als hartverwarmende mensen en nu bleek dat weer. Kijkt u maar eens op de volgende link.


Eerder deze dag bezochten we twee artsen. Eerst dokter Kronig van ArboDuo in Capelle. Een zeer meelevende arts die zo zijn eigen en misschien wel juiste kijk heeft op de wet Poortwachter. Maar wij konden het waarderen dat de werkgever van Mark, zijn zaterdagse vakkenvullerbaantje beoordeeld wilde en een re-integratie plan wilde zien. Wij stellen het op prijs dat Bram de mogelijkheden wil bezien om Mark terug in het arbeidsproces te krijgen, ook al gaat het maar om ongeveer 12 uur per week.

Hierna naar het Dijkzigt waar dokter Meuffels graag het verloop wilde zien van de operatie aan rug en heup. Na een aardig gesprek met de nodige uitleg en het maken van een aantal controle foto’s konden we tevreden vaststellen dat alles zich ontwikkelt zoals verwacht. Alleen was er een aandachtpunt voor de breuk in de kop van de heup. Deze was nog niet geheel aangegroeid. Leuk was te horen dat dokter Meuffels bewondering had voor de creatieve operatieve oplossing die men had gevonden voor het herstellen van de bereiken in het heupgewricht. Kortom, in december nog eens zien hoe het herstel van Mark zich verder heeft ontwikkeld.

Op 16 juli 2007 gaat ons telefoonnummer over van PTT naar kabel. Tot die tijd moeten we het doen met een tijdelijk nummer 078-8445296.

En voor de rest kiezen we op dit moment voor rust. Langzaam komen we tot rust op ons nieuwe stekkie. Deze week vol leuke dingen geeft ons weer moed en kracht om verder te gaan. Is deze week het keerpunt in ons leven?? Wie weet. Zonder zwaarmoedig te willen overkomen, willen wij nu ook wel eens onder alle omstandigheden gewoon eens lekker bij kletsen, rustig genieten van onze tuin, domweg onderuitgezakt een boek lezen of televisie kijken. Of gewoon iets doen wat eigenlijk niet moet maar wel leuk is. Een potje kaarten met Joost, in de tuin werken met Mark en bijkletsen met Reno en Annemarie. Tijd hebben voor elkaar. Dan zijn wij tevreden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een fantastisch nieuws!! Terwijl ik het zat te lezen kreeg ik spontaan kippenvel.Mark en Joost allebij van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie diploma's! Petje af voor jullie allebij!!

Groetjes,
Cor en Manon

p.s. Met in het vooruitzicht een bereseizoen van ons cluppie kunnen jullie heerlijk gaan genieten van jullie vakantie!Ik hoop dat jullie allemaal tijdens de zomermaanden tot rust kunnen komen want het zijn toch voor jullie allemaal heftige maanden geweest!

Anoniem zei

van harte gefeliciteerd Mark en Joost, goed om te lezen dat hard werken beloond wordt, geniet van de "zomer" en wellicht tot ziens, groet aan je ouders,

George