zondag 2 december 2007

Boretti

Woensdag was het een drukte van jewelste. Twee loodgieters waren bezig met het aansluiten van het water op de aanbouw en het aanleggen van de gasleiding naar de keuken. Het simpel aansluiten van het ontbrekende stuk gasleiding was geen optie. Het net aangelegde plafond moest dan worden opengebroken. Dat zag niemand zitten. Dan maar “onder de grond”, door de kruipruimte. Helaas, je kunt niet via de kruipruimte onder de keuken komen. Ik geloof dat nu nog steeds niet maar wilde me niet laten overtuigen door die natte zooi onder het huis in te zakken om vervolgens in tijgersluipgang op onderzoek uit te gaan. Daar er ook een andere oplossing was heb ik mij er snel bij neergelegd. De oplossing was vanuit de cv-ruimte naar de kamer en daarvandaan schuin omhoog langs de funderingsbalk de keuken in. Nou, dat is gelukt. Na het nodige priegelwerk in de kruipruimte en onder het keukenblok konden we de Boretti ontsteken.





Ook de twee elektriciens hadden het nodige te doen. De aanbouw is grotendeels afgemonteerd. Alleen de bediening van de vloerverwarming moet nog worden aangebracht. Ook sloten ze nog snel de periflex verbinding van de Boretti aan.

Ook de schilder kon van de week weer aan de slag. Vooral behangen en de muren vlak maken. Er zijn nogal wat muren afgewerkt met spuitwerk. Wij willen er liever een glasvlies tegen aan dus die muren moeten vlak gemaakt worden. Kees, de schilder, heeft inmiddels de kamer van Mark behangen en het nodige glad gestreken.





De deuren zijn gearriveerd. In de gang komen zo’n 7 deuren bij elkaar en die hebben inmiddels alle maten en vormen. Ze worden nu allemaal in dezelfde stijl uitgevoerd. Maandag is dat de eerste klus die Jaco en Leo aanpakken. ‘

‘ s avonds op de verjaardag van Paul Monster geweest. Daar was ook de familie de Geus. Zij doen de vloerbedekking, gordijnen en dat soort dingen. De laatste bestelling hebben we doorgegeven. In de maand december zitten ze helemaal vol wat betreft het hangen en leggen. Gelukkig zijn ze bereid 's avond of op zaterdag de klus te klaren bij ons. Dhr. De Geus heeft zelfs gezegd desnoods zelf weer op de knieĆ«n te gaan. Mark zit er met Kerst netjes bij zo heeft hij gezegd.

Wat doen we zelf vraagt U zich af. Nou ja, nog behoorlijk wat. Naast het gebruikelijke huishoudelijke werken en de nodige verplichtingen buitenshuis zorgen we er in ieder geval voor dat de mensen die hard aan het werk zijn een natje en een droogje hebben. Op tijd koffie en tussen de middags iets warms bij het eten. Verder doen we zelf het nodige plamuur, schuur en schilderwerk. Ook verleggen we hier en daar een leiding, slopen we de parketvloer uit de kamer. Helaas voor Martijn werd het slopen en niet demonteren zodat hij hem kon gebruiken. De mes- en groefverbinding braken telkens af. Twee karren vol parket naar de RAD. Daar zat dan wel een deel van de oude keuken bij en verpakkingsmateriaal van de nieuw.

Zondag de keuken verder ingeruimd en de muren van de kamer glad gemaakt voor het behangen van de komende week.











1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Wilko, Lian en alle kinderen, wat fijn dat er een einde komt aan al het werk om van jullie nieuwe huis ook een thuis te maken. We genieten van Wilko's vertelkunst, je ziet dat fototoestel gewoon liggen lonken op het aanrecht... je hebt schrijf
talent!!
We wensen jullie hele goede kerstdagen en een goed nieuwjaar waarin jullie van elkaar, het nieuwe huis en iedereen die jullie lief is mogen genieten en een heleboel minder hektiek dan het afgelopen jaar.
Groeten Nico, Marga, Jacob, Joanne en Leanne.