maandag 1 oktober 2007

Regen

Droog weer, dat is wat we nodig hebben, droog weer. De werkzaamheden aan de uitbreiding van ons huis konden tot nu toe wel wat regen hebben. Maar de werkbare uren sinds vorige week donderdag waren voorzien van de nodige hoeveelheden regen.

De binnenmuren staan nu en de balken liggen er op. De volgende logische stap is het leggen van de dakplaten, isolatie en dan de dakbedekking erop. Dat zijn werkzaamheden waarbij een klein beetje nattigheid geen kwaad kan maar de hoeveelheden van de afgelopen dagen zij iets te veel van het goede. Jaco en Leo gaan de regen zelf niet uit de weg.

Vandaag werden, ondanks de regen, de voorbereidingen getroffen voor het optrekken van de scheidingswand tussen badkamer en slaapkamer. Ook kan begonnen worden met het dichtmetselen van de kopgevel. De stenen staan klaar. Zo al bij al ligt het aardig op schema. De rotzooi valt mee moet ik zeggen. Tot nu toe speelt het meeste zich buiten af. Er komt een moment dat de opening naar de rest van het huis wordt gemaakt en dat zal wel wat meer troep als nu geven denk ik. Nee de Jaco en Leo werken netjes. En de twee dagen per week dat stageloper Fabian mee loopt gaat het ook netjes.

Fabian heeft niet alles mee en heeft soms moeilijke tijden door te maken. Zeker toen zijn klupke de beker uit werd gekegeld. Ja, hij is aanhanger van PSV, die jongens van de lampen zal ik maar zeggen. Dat geeft uiteraard voldoende stof tot kleine plagerijtjes over en weer. Hoewel klein, hem uit een Feijenoord beker laten drinken is toch wel traumatische ervaringen voor het ventje. Maar dat werd weer helemaal goed gemaakt door de tompouce van Jaco die de einduitslag van Feijenooord-PSV niet goed had voorspeld. Feijenoord verloor. Wellis waar net in de laatste minuten maar toch. Verloren is verloren en dan mis je toch drie punten.


Tussendoor werkt Mark aan zijn balvaardigheid.

Geen opmerkingen: