maandag 22 oktober 2007

Pannenbier


Dat we langzaam de herfst in gaan is duidelijk. Je hoeft maar naar buiten te kijken en je ziet de bladeren aan de bomen langzaam verkleuren en er al afvallen bij het minste zuchtje wind. De rijpen bessen aan bomen en struiken worden gulzig opgegeten door de vogels. Zij eten zich vol met het oog op de komende winter. Hun vetreserves worden op een hoger pijl gebracht zodat zij straks stand houden als de koude en gure wind vanuit het oosten hun schuilplaatsen zal geselen. Ook de egel die ieder avond zijn schuilplaats verlaat is bezig met zich voor te bereiden op de winter.
Volgegeten zal hij zijn bioritme sterk laten dalen om op een beschutte plaats zijn winterslaap te houden. De dalende watertemperatuur in de vijver wijst ook de vissen op de naderende winter. Zij hebben de gehele zomer gebruikt om te groeien en worden minder actief en eten eigenlijk nauwelijks nog als de watertemperatuur daalt. Ook ik heb mijn vetreserves op peil gebracht om de barre wintermaanden te kunnen overbruggen.

Waar ik naar toe wil?? Ik hoor het U denken. Eigenlijk wil ik U vertellen dat de buitenactiviteiten voor Mark steeds minder worden. De mogelijkheden beperken zich. Hij is sterk afhankelijk van het weer. Kou en regen zijn in het bijzonder zijn vijanden. Vandaar dat het er op uit trekken stukken minder is met de herfst buien. Vorige week nog wel een keer met Roll de polder in gefietst.

Dus eigenlijk wat anderen activiteiten gezochte en…………….gevonden.
Tenminste dat vinden wij.
Met enige toevalligheid kwam Mark en John bij het wembad uit. En wie liepen ze daar tegen het lijf, juist Maria Rietveld, de manager van het Zwembad en geen onbekenden uit mijn voorzitterstijd bij Apollo. http://www.sportcentrum-apollo.nl/ Hoewel wij al langer Mark voorstelden om te gaan zwemmen had zij het binnen enkele seconden voor elkaar. Voor Mark het wist lag hij in het warme water van het zwembad op nog geen steenworp afstand van ons huis. Hij vond het prima maar of het zal leiden tot en wekelijks bezoek is nog de vraag.




















De aanbouw krijgt steeds meer vorm en er verschijnen steeds meer mensen over de vloer, zoals de dakdekker, loodgieters, stukadoor en elektricien. De gleuven voor het leidingwerk zijn aangebracht en een groot gedeelte van de water en cv-leidingen zitten er in. Ook het glas is geplaatst en is de tijdelijke voordeur in zijn scharnieren gehangen. Dat scheelt een heel stuk zeg. De wind en tocht is nagenoeg weg. Dat werkt een stuk prettiger ook.







Veder werd het hoogste punt bereikt. Tijd voor pannenbier. Een oud gebruik in de bouwwereld, een traditie die we graag helpen in standhouden.










Geen opmerkingen: