zaterdag 24 november 2007

Deuren

Het blijft maar opspelen die blaasontsteking bij Mark. Van de dokter kreeg hij wat zwaardere antibiotica maar of het daar mee over is zullen we af moeten wachten. Gisteren heeft hij de laatste pillen ingenomen.

Voor de rest is het deze week rustig geweest. Deze week stond in het teken van ….. ……één jaar geleden. Ja, het is weer al een jaar geleden dat hij met zijn brommertje onderuitging en de verkeersheuvel tegen kwam. Zoals we toen iedere minuut beleefde en de klok maar traag vooruit ging zo snel lijkt het te zijn gegaan als je nu terug kijkt. Het was schrikken en hopen toen. Nu schrik je nog wel eens en de hoop is ver weg wat betreft verder herstel. Dat moeten we onder ogen zien.

Nog iedere week gaat Mark braaf naar Fred voor de fysio. Hoewel Fred. Die ligt er even uit. Die vierde zijn 50e verjaardag met een arm in het gips. Even sporten met wat vrienden. Maar Fred heeft een aantal vervangers dus dat komt goed. Twee keer per week blijven oefenen en de spieren in beweging houden.

Jaco en Leon van bouwbedrijf Hoeksche Waard zijn nu echt aan de laatste klussen bezig. De eclectische vloerverwarming ligt er in en de egaline heeft de vloer een strak uiterlijk gegeven. Ook zijn de deuren afgehangen en is het doucheputje, zeg maar doucheput, op zijn plaats gebracht en loopt de vloer netjes af. Ook de vloeren tussen de aanbouw en het huis lopen netjes in elkaar over na een aansmeerbeurt. Ja, zo langzaam aan nadert het eindresultaat. Zelf hebben we de kozijnen geschuurd en een keer in de lak gezet.














Ook hebben we de oude keuken gedemonteerd. Ja, inderdaad, stukje voor stukje, alles netjes uit elkaar gehaald. Gedeeltelijk houden we zaken zelf voor in de “bijkeuken”een ander deel gaat naar vrienden en kennissen. Vervolgens het leidingwerk aangepast”. Alles komt op een andere plaats te staan. Dus kookgedeelte waar het spoelgedeelte stond en anders om. De gouwe handjes van Roll deden weer vliegensvlug hun werk. Het gaat als vanzelf. Zijn baas mag blij zijn met zo iemand.

Vervolgens werd vrijdagmiddag de keuken afgeleverd. Stapels dozen, de kamer staat vol. Als je het zo ziet lijken het twee keukens. Maar we werden gerustgesteld. Als alles op zijn plek staat zijn de dozen leeg. Nergens aankomen was het devies. “De monteurs pakken maandag alles uit meneer.” Oké. En we waren nu net zo benieuwd naar onze Boretti. http://www.boretti.nl/index.php?id=3.1

Koken kunnen we vergeten. Maar gelukkig hebben we wat uitnodigingen. Zo schuiven we vanavond aan bij de mosselmaaltijd van Hans en Corrie en morgen gaan we met het oude college bij Cors in Klundert aan de kaasfondue. Nou het weekend komen we wel door ziet u wel. Nu maandag en dinsdag nog.






Geen opmerkingen: