woensdag 19 september 2007

Storten

Slurpende geluiden wekken mij ruw uit mijn slaap. Lian is al uit bed en het is al licht. De slurpende en spetterende geluiden komen van buiten. Dan dringt het tot mij door dat ze vandaag de fundering komen storten. Het lijkt heel wat maar met een slang wordt de smurrie in de tempex bekisting gepompt. Hierna afstrijken en klaar is Kees, in dit geval Jaco. Nu is het een kwestie van een dag rust zo dat het beton uit kan harden.


Vandaag een heuse bouwvergadering thuis. Willem v.d. Wulp van het aannemingsbedrijf, de loodgieter, elektricien en wij natuurlijk. Rond de tafel met de tekeningen en kijken hoe we het besten de stopcontacten, schakelaars en lampen op kunnen hangen. Opletten dat de bediening op de goede hoogte voor Mark komt en waarnodig met afstandsbediening en dimmer. De hedendaagse techniek optimaal benutten. Dus ook leidingen voor internet, cai en telefoon. En voor de zekerheid nog maar een loze leiding want je weet maar nooit. Door de installateur worden voorstellen gedaan en wordt alles nauwkeurig genoteerd.

Ook de loodgieter heeft zo zijn werk. De afvoeren binnen en buiten moet op de juiste plek komen en het sanitair op de goede hoogte. Een kantelspiegel wordt voorgesteld en door Mark akkoord bevonden. De toiletstoel wordt er bijgehaald om alles zo goed mogelijk passend te maken. Besloten wordt de afvoer van het toilet pas op het laatste moment te maken met de stoel erbij. We kiezen ook voor elektrische vloerverwarming om dat die “sneller” is dan gewone vloerverwarming. Nu kunnen we alles nog veranderen. Wat we op de vloer van de badkamer doen weten we nog niet. Tegels of zeil. Alles heeft zijn voor en tegen.

Geen opmerkingen: