vrijdag 5 oktober 2007

Week overzicht


Weer een weekje van sjouwen en bouwen achter de rug. Het schiet lekker op. Na het dicht leggen van het dak is men vooral bezig geweest met het schoonmetselwerk. Aan de zijkant van de buren was het behoorlijk lastig. Er staan de nodige bomen en struiken. We willen dat zoveel mogelijk houden en de buurvrouw uiteraard ook. We hebben dan ook tot tegen de toekomstige muur teruggesnoeid. Dan weet je het al. De werkruimte is zeer beperkt. Met behulp van platen hout en spanbanden werden de bomen en struiken tijdelijk opzij gedrukt zodat er werkruimte ontstond.
Een plekje waar de metsel kuipen en de stenen kunnen staan. Terwijl Leo en Jaco zoveel mogelijk op dezelfde plaats bleven staan was het Fabian die ouderwets moest “opperen”. Dus stenen sjouwen, specie maken en aan de zijkant van de nieuwbouw zien te krijgen. Dat deed hij prima.

De laatste dagen was gelukkig een stuk droger want in de regen werken is niet lekker. Buiten dat jezelf aardig nat wordt is ook veel van het gereedschap en materiaal nat. Gelukkig wordt het de komende week wat dat betreft makkelijker. Daan zullen de werkzaamheden meer binnen zijn. De kopgevel moet nog worden dicht gemetseld en een kozijn gezet. Ook het freeswerk voor de leidingen kan plaatsvinden. Kortom genoeg te doen.

Volgende week is het toch al druk want dinsdag verjaart Reno en ik zelf wordt zaterdag weer een jaartje ouder. Nou ja ouder.

Geen opmerkingen: